У травні 2024 року запрацює спрощена процедура призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів, людей з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, членів їхніх сімей.
📑 Для цього Кабінет Міністрів України ухвалив відповідну постанову та спрощений експериментальний Порядок взяття на облік і призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни (осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни) та членів їх сімей. Він запрацює через 4 місяці після відповідних технічних доопрацювань інформаційних систем.
👉 Новий порядок взяття на облік та призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для таких українців передбачає:
🔹️ можливість подати заяву на призначення пільги на ЖКП членами родини;
🔹️ зменшення кількості заяв, які потрібно подавати (замість двох – одна, спрощена);
🔹️ можливість подати спрощену заяву в електронній формі;
🔹️ зменшення кількості інформації, яку треба надати для призначення пільг (через обмін і взаємодію між інформаційними системами державних органів).
🖇 Довідково:
Постанова КМУ від 27 грудня 2023 р. № 1395 "Про реалізацію експериментального проекту з удосконалення порядку взяття на облік ветеранів війни і надання їм пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу" http://surl.li/pkbnt
 
На зображенні може бути: військова форма, постер та текст