Її приурочили до 24 лютого – дати початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.
🎨 Ці малюнки – частина виставки "Біль і віра", створеної у травні 2022 року на основі творчих робіт дітей внутрішньо переміщених осіб, які разом з родинами евакуювалися в Черкаси, шукаючи порятунку від війни. Більш як півсотні малюнків виставки демонстрували в різних містах України та дев'яти країнах світу.
✨️ Унікальність робіт у тому, що діти створювали їх у перші години приїзду на мирну територію. Поки батьки оформляли документи на поселення в Гуманітарному центрі, створеному тоді з ініціативи міського голови Черкас Анатолій Бондаренко, діти Марпіуполя, Сєвєродонецька, Слов'янська, Києва, Харкова, інших "гарячих точок" України малювали все, що пережили і про що мріяли.
💬 "Дитяча виставка – це завжди якесь одкровення, бо вони по-особливому бачать світ, проблеми сім'ї, держави. Водночас вражає оптимізм і життєствердність дитячої психіки. Ми, дорослі, маємо вчитися у них здатності в найскладніші моменти бачити життя в кольорах веселки. Маленькі українці дають нам велику силу, аби ми вірили в Перемогу і ще завзятіше працювали для неї", – зазначила заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.
🙋‍♀️Нинішня виставка-інсталяція діятиме у фойє департаменту до кінця лютого, тож всі відвідувачі зможуть її переглянути і подивитися на світ очима дітей.