🟣 З 1 березня 2024 року для тих внутрішньо переміщених осіб, які отримують допомогу на проживання від держави щонайменше 8 (а зазвичай – 12-24 місяці) виплати продовжено ще на 6 місяців, але з урахуванням низки особливостей.
Зокрема, автоматично (без додаткового звернення) продовжено виплати для осіб, які втратили працездатність:
🔹️ пенсіонери,
🔹️ особи з інвалідністю 1 та 2 груп,
🔹️ тяжкохворі діти,
🔹️ діти, які стали сиротами або позбавлені батьківського піклування,
🔹️ батьки-вихователі та прийомні батьки.
👉 Заступниця директора департаменту соціальної політики – начальник управління соціальної допомоги та компенсаційних виплат Катерина Бінусова розповідає, що 15 березня виплату допомоги для таких ВПО було спрямовано автоматично.
💬 «Якщо ви належите до вищенаведених категорій і вам не було призначено автоматично – зверніться, будь ласка, до департаменту соціальної політики із заявою на призначення виплати», – зазначає Катерина Марківна.
✍️ Ще частина ВПО отримає виплати після подання нових заяв на виплату – це необхідно для того, аби призначення допомоги відбувалось з урахуванням складу сімʼї та доходів родини внутрішньо переміщених осіб.
🖇 Нагадаємо, допомога на проживання для ВПО на додаткові 6 місяців здійснюється, якщо середній дохід на одну особу в такій родині складає менше ніж 9 444 грн.
🫧 Нарахування коштів для тих ВПО, які мають право на продовження виплат після подання заяви, відбудеться 21 або 28 березня, оскільки станом на даний момент управління соціальної допомоги та компенсаційних виплат ще продовжують опрацювання поданих заяв на виплату від громадян.
➡️ Якщо ви подали заяву на продовження виплати, кошти будуть зараховані вам до кінця місяця (у разі наявності права на продовження виплати). Ніяких додаткових дій вчиняти не потрібно.
☝️ Звертаємо увагу тих, хто ще не встиг подати заяву на перепризначення виплати: ви можете це зробити і зараз.