Якщо ви оформили опіку чи піклування над дитиною, то в Черкаський міський центр соціальних служб можете отримати соціальну послугу соціального супроводу сімей, в яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування.
Комплекс послуг включає:
💠 допомогу в адаптації дитини в новій родині, створення позитивного психологічного клімату, належних умов розвитку з урахуванням індивідуальних потреб кожної дитини, забезпеченню оптимальних умов життя дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, та захисту їх прав;
💠 психологічне консультування та підтримка опікунів/піклувальників для кращого розуміння потреб дітей, підвищення батьківського потенціалу;
💠 сприяння в організації дозвілля та оздоровлення дітей, проведення арт-терапевтичних і тренінгових занять;
💠 допомога з питань захисту майнових, житлових та інших прав дитини;
💠 розвиток вмінь і навичок підготовки дитини до самостійного життя;
💠 консультування про державні та соціальні гарантії, пільги для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які передбачені законодавством.
👉 За даними Черкаського міського центру соціальних служб, нині в Черкасах 177 сімей опікунів-піклувальників, у яких виховується 209 дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування. Під соціальним супроводом упродовж 2023 року перебували 25 сімей і отримували послуги консультування 15 сімей.
📌 За додатковими запитаннями звертайтеся до Черкаського міського центру соціальних служб.
🔑 Адреса:
м.Черкаси, вул. Благовісна, 170,
☎️ (0472) 330-900,
(0472) 33-67-94,
(0472) 36-21-79
📧 e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.