👉 Так, уточнили перелік документів, що підтверджують право на відпустку при народженні дитини та умови, за яких певні категорії осіб мають право на зазначену відпустку.
Отже, згідно з постановою Кабміну від 29.03.2024 р. № 356 http://surl.li/sjpha :
👨‍🍼 якщо відпустку бере батько дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір'ю дитини, але вони спільно проживають та пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки – потрібна письмова заява матері дитини та свідоцтво про народження дитини. При цьому у письмовій заяві матері дитини повинна обов'язково міститися відповідна інформація про батька дитини, де вказані факт спільного проживання, спільного побуту, взаємні права та обов'язки;
👵👴 якщо відпустку при народженні дитини планують брати баба, дід або інший повнолітній родич дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, потрібна письмова заява матері чи батька дитини, які є одинокими.
Зазначимо, що дана Постанова Уряду від 29.03.2024 р. № 356 внесла зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини, затвердженого постановою КМУ від 07.07.2021р. № 693.