Департамент соціальної політики оголошує конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями ветеранів війни та осіб з інвалідністю, для реалізації яких надається фінансова підтримка з бюджету Черкаської міської територіальної громади у 2024 році

 

Одночасно оголошується відбір кандидатур до складу конкурсної комісії.

 

До участі запрошуються громадські організації ветеранів війни та осіб з інвалідністю, які зареєстровані у м. Черкаси, діяльність яких спрямована на соціальний захист ветеранів війни, членів їх сімей, осіб з інвалідністю.

 

Переможці конкурсу зможуть отримати для реалізації свого проекту з бюджету міської територіальної громади до 175 тис. грн.

 

Для участі в конкурсі заходьте за посиланням http://surl.li/slrjj

 

 

ОГОЛОШЕННЯ

про проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями ветеранів війни та осіб з інвалідністю, для реалізації яких надається фінансова підтримка з бюджету Черкаської міської територіальної громади у 2024 році

 

Короткий опис: конкурс з визначення проектів, розроблених громадськими організаціями ветеранів війни та осіб з інвалідністю, які зареєстровані у м. Черкаси, та спрямованих на соціальний захист ветеранів війни, членів їх сімей, осіб з інвалідністю.

 

Опис: відповідно до Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2011 № 1049 (далі – порядок), в рамках реалізації міської соціальної програми «Турбота» на 2024-2028 роки, затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 28.09.2023 № 47-34, з метою залучення інститутів громадянського суспільства до вирішення соціальних питань Черкаської міської територіальної громади та здійснення фінансової підтримки у 2024 році програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями ветеранів війни та осіб з інвалідністю, які зареєстровані у м. Черкаси, та діяльність яких має соціальну спрямованість департамент соціальної політики Черкаської міської ради оголошує конкурс з визначення програм (проектів, заходів), розроблених громадськими організаціями ветеранів війни та осіб з інвалідністю, для реалізації яких надається фінансова підтримка з бюджету Черкаської міської територіальної громади у 2024 році.

 

Конкурсні пропозиції подаються на розв’язання таких пріоритетних завдань:

1. Забезпечення статутної діяльності громадських організацій ветеранів війни: проведення заходів, передбачених статутом; інформаційну та культурно-просвітницьку діяльність для ветеранів війни та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України; національно-патріотичне виховання молоді; відзначення святкових, пам’ятних, історичних дат.

Види діяльності: проведення заходів з відзначення святкових, пам’ятних, історичних дат, привітань та вшанування пам’яті ветеранів війни, фізкультурно-оздоровчих заходів, проведення зборів, тренінгів, курсів, навчальних семінарів, фестивалів, виставок, концертів, засідань за круглим столом (крім оплати фуршетів та банкетів) за умови участі у них переважної більшості ветеранів війни; проведення заходів з військово-патріотичного виховання дітей та молоді; адміністративні витрати, а саме: оренда приміщень, обладнання, техніки; оплата комунальних послуг у межах середніх норм споживання; оплата праці (матеріальне заохочення) штатних працівників громадської організації (не більше 2 штатних одиниць); придбання канцелярських виробів (блокноти, папір, папки, ручки, конверти, грамоти, подяки, рамки тощо), господарчих товарів, сувенірної продукції, квітів (квіткових композицій) та інших товарів, необхідних для проведення заходів  та провадження статутної діяльності громадської організації; поштові витрати, послуги зв’язку та Інтернету; оплата за надані поліграфічні та інформаційні, рекламні послуги для проведення заходів.

2. Соціальна адаптація ветеранів війни, у тому числі психологічна допомога ветеранам війни та членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Види діяльності: проведення акцій, семінарів, круглих столів, курсів, тренінгів, консультацій, інформаційних кампаній, інформаційно-просвітницьких заходів.

3. Сприяння розвитку системи надання соціальних послуг для осіб з інвалідністю.

Види діяльності: надання послуги фізичного супроводу особам з інвалідністю з порушенням зору, соціальної адаптації осіб з інвалідністю (навчання, формування та розвиток соціальних, комунікативних, фізичних, когнітивних, трудових навичок, умінь, у тому числі самообслуговування, соціальної компетенції; організація денної зайнятості, консультування).

Конкурсні пропозиції можуть подавати міські громадські організації ветеранів війни або осіб з інвалідністю, що зазначені у Реєстрі неприбуткових установ та організацій та зареєстровані як юридичні особи в установленому порядку не пізніше ніж за шість місяців до оголошення проведення конкурсу.

У зв’язку з обмеженням доступу до Реєстру неприбуткових установ та організацій одночасно з поданням конкурсної пропозиції обов’язково надсилається на електронну адресу uspol@ukr.net у форматі PDF копія витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Відповідальність за достовірність інформації, що міститься у конкурсній пропозиції, несе учасник конкурсу.

Конкурсні пропозиції подаються уповноваженою особою учасника конкурсу накладенням електронного підпису, який базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, після накладення якого така конкурсна пропозиція не підлягає внесенню змін.

Конкурсна пропозиція складається українською мовою.

Громадська організація може подавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій.

Електронна система проведення конкурсу під час реєстрації конкурсної пропозиції автоматично присвоює їй унікальний код реєстрації в системі.

Присвоєння унікального коду реєстрації означає, що організатор конкурсу отримав конкурсну пропозицію, про що учаснику конкурсу повідомляється в особистому кабінеті в електронній системі проведення конкурсу, а також листом на адресу електронної пошти, зазначену під час реєстрації в електронній системі проведення конкурсу.

Проект та кошторис витрат, подані на конкурс, повинні відповідати вимогам, визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» (зі змінами).

У пункті 11 опису проекту, який інститут громадянського суспільства подає у складі конкурсної пропозиції, обов'язково повинна бути зазначена інформація щодо:

забезпечення реалізації проекту та досягнення очікуваних результатів у разі зміни безпекової ситуації в умовах воєнного стану;

рівня забезпечення безпеки учасників проекту в умовах воєнного стану.

Максимальна сума фінансової підтримки одного проекту за рахунок коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади не може перевищувати                 175 тис. грн.

Громадська організація бере участь у співфінансуванні програми (проєкту, заходу) в розмірі не менш як 15 відсотків необхідного обсягу фінансування.

Конкурсні пропозиції можуть бути подані через електронну систему проведення конкурсу протягом 30 календарних днів з дня опублікування оголошення.

Для участі в конкурсі інститути громадянського суспільства подають конкурсну пропозицію, яка повинна містити:

1) заяву про участь у конкурсі за формою згідно з додатком 1 до порядку;

2) опис програми (проекту, заходу) за формою згідно з додатком 2 до порядку та кошторис витрат, необхідних для виконання (реалізації) програми (проекту, заходу), згідно з додатком 3 до порядку з урахуванням переліку статей, визначених організатором конкурсу;

3) листи-підтвердження про підтримку у виконанні (реалізації) відповідної програми (проекту, заходу) або готовність долучитися до її (його) організації органів державної влади, органів місцевого самоврядування, виконавчих органів рад, наукових установ, інститутів громадянського суспільства, інших установ та організацій в разі їх залучення до виконання (реалізації) програми (проекту, заходу);

4) інформацію про діяльність інституту громадянського суспільства, зокрема досвід виконання (реалізації) програми (проекту, заходу) протягом останніх двох років або з часу реєстрації, якщо інститут громадянського суспільства зареєстровано менш як за два роки до оголошення конкурсу, за рахунок бюджетних коштів та інших джерел фінансування, джерела фінансування інституту громадянського суспільства, його матеріально-технічну базу та кадрове забезпечення.