💬 «Ігор шість найкращих років свого життя віддав армії та Україні. Полігони, вишколи, важка служба воїна. Але говорив: «Я не шкодую про свій вибір. Армія – це моє», – розповідає Наталія Работіна.
Пані Наталія має технічну освіту, працювала на різних підприємствах, у дитячому садку. З чоловіком розлучилися, тому синів виховувала сама.
💬 «Ігорьок був дуже добрим, з дитинства «мамин». У школі – активний, завзятий, відповідальний, «душа компанії», мав господарський склад характеру, умів організувати колектив. Тягнувся за старшим братом Сашею, і в школі дружив зі старшими за себе», - згадує Наталія Андріївна.
💙 Ігор Работін закінчив автодорожній ліцей, відслужив строкову службу в ЗСУ. Опісля пробував себе на різних роботах. Врешті вирішив іти служити в АТО, бо вважав це справою чоловіка і патріота. З 2017 року служив за контрактом у 95 десантно-штурмовій бригаді, був командиром господарчого відділення взводу матеріального забезпечення.
💬 «Ігор довго не зізнавався мені, що був у зоні активних бойових дій, аби не хвилювати. Оці перші хлопці – вони такі були вмотивовані. Взагалі ця бригада вирізнялася вихованням і дисципліною, - розповідає Наталія Андріївна. - Востаннє він приїхав у відпустку в серпні 2021 року. Коли почалася повномасштабна війна, постійно дзвонив і втішав: «Мамо, не плач, все буде добре. Ми переможемо!».
🇺🇦 Пізніше побратими розказали їй, як Ігор, ризикуючи життям, мужньо витягував багатьох із небезпечних місць, аби всі були живі. Йому самому осколок попав у живіт і він стік кров’ю. Це був квітень 2022 року поблизу селища Довгеньке Харківської області.
💬 «Він загинув у Чистий четвер. Треба прибирати все, до Паски готуватися – а моє материнське серце відчуває біду, неспокій. Все з рук валиться, нічого не хочу робити. Отака страшна в мене була паска 2022 року», - зі сльозами на очах згадує пані Наталя.
💛 Тепер сили для життя вона бере у спілкуванні з рідними та друзями, допомагає волонтерам і воїнам. Заради пам’яті загиблого Ігоря взяла участь у фотопроєкті «МА-ТИ». Підтримує спілкування з коханою дівчиною свого сина, яка теж служить за контрактом.
А в січні у сина Саші народився син, якого той на честь брата назвав Ігорем.
💬 «Це нам Господь замість великої втрати дав таке щастя в сім’ю. І добре, що в Черкасах є Алея пам’яті та Стели Героїв. Бо молодь повинна бачити наших захисників, виховуватися на цих прикладах. І знати, якою ціною нам дається наша Перемога», - говорить Наталія Работіна.
👉 Більше про сержанта Ігоря Работіна -